2610274267 Μπουκαούρη 29, Πάτρα xamampatron@gmail.com

Ευεργετικές ιδιότητες

Ευεργετικές ιδιότητες

Οι ευεργετικές ιδιότητες του χαμάμ

Δεν θα πιστεύετε πόσα οφέλη έχει για σώμα και επιδερμίδα! Το χαμάμ αποτελεί τον πλέον ευχάριστο τρόπο για να χαρίσουμε στον εαυτό μας ένα λείο καθαρό δέρμα και ένα σώμα γεμάτο υγεία απαλλαγμένο από μυϊκούς πόνους και συμπτώματα κόπωσης…

Το χαμάμ είναι αποτελεσματικό όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 43°C και 46°C, προκαλεί εφίδρωση λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας. Ένα μεγάλο όφελος του χαμάμ είναι η ευεργετική του επίδραση στο δέρμα, κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα οι γυναίκες. Η ζέστη διεγείρει τη ροή του αίματος και καθαρίζει το δέρμα, ανοίγοντας τους πόρους και απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα κάνοντας το δέρμα απαλότερο, πιο λείο και υγιές.

Η καλή επίδραση του χαμάμ στον οργανισμό έγκειται στην προαγωγή της νευρομυϊκής χαλάρωσης με την αύξηση της αιμάτωσης. Έχει αποδειχθεί πως το χαμάμ είναι ευεργετικό για άτομα που υποφέρουν από παθήσεις ύπνου, ξηροδερμία, μυϊκή δυσκαμψία καθώς και για άτομα που είναι ευαίσθητα στις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

 

Η σωστή χρήση του χαμάμ γίνεται όταν κάνουμε μπάνιο πριν από την είσοδο μας για λόγους υγιεινής. Η παραμονή στο χώρο εξαρτάται από την ευαισθησία του καθενός στη ζέστη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15-20 λεπτά. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται και μετά από 15-20 λεπτά, φτάνει γύρω στους 40°C.

Η καρδιακή συχνότητα αυξάνεται προκειμένου η πίεση να διατηρηθεί σε φυσιολογικά πλαίσια. Παρόλα αυτά, συνήθως παρατηρείται μια μικρή πτώση της συστολικής και διαστολικής πίεσης, η οποία αποκαθίσταται όταν κάνουμε ένα κρύο ντους με την έξοδο μας.

 

Επίσης με το κρύο ντους η καρδιακή συχνότητα και η θερμοκρασία του σώματος επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα και οι πόροι του δέρματος κλείνουν.

Σημείωση: Καλό είναι να χρησιμοποιούμε στο τέλος μια ενυδατική λοσιόν που να θρέφει και να ενυδατώνει το ανανεωμένο δέρμα μας.

Το χαμάμ θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με καρδιακές παθήσεις, κλειστοφοβία, παχυσαρκία, ψυχολογικά προβλήματα, κ.ά.

 

Πηγη: star

Πίσω